29. kesäkuuta 2017

Piste i:n päällä - vihreää viihtyisyyttä Mikkelin AsuntomessuillaSisustuksen viimeinen silaus

Sanotaan, että sisustussuunnittelijat tekevät sieluttomia ja kolkkoja valkoisia koteja. Höpö, höpö, jos saan sanoa. Tänä kesänä asuntomessuilla nähdään ryhdikästä mustaa ja valkoisen moninaisia sävyjä. Lämpimät maanläheiset sävyt ja luonnonmateriaalit tuovat asuntomessukoteihin kodikkuutta. Ilmeikkyyttä sisustuksiin saadaan väreillä ja monipuolisilla materiaalivalinnoilla. Erilaiset pinnat ovat nyt kiinnostavia. Puu on materiaalina isossa roolissa, saarnin vaaleus on vaikuttava vastakohta tummille yksityiskohdille. Myös trendikkäät viherkasvit herättävät tilan eloon ja mielenkiintoa vihersisustukseen tuovat erilaiset korit ja ruukut.

Mikkelin asuntomessuilla kotien sisustussuunnittelussa viherkasvit kuuluvat, jos eivät nyt ihan vielä itsestäänselvyytenä, niin ainakin tärkeänä osana luomassa viihtyvyyttä. Ilman viherkasveja sisustus jää tänä päivänä tyhjäksi. Viherkasvit tekevät viimeisen silauksen. Ne ovat piste i:n päälle kodin sisustamisessa.

Minunlaiseni viherpiipertäjän sydäntä lämmitää, kun tulevilla asuntomessuilla on useampaan taloon luotu trendikkäillä viherkasveilla viihtyisyyttä ja kodikkuutta. Ja mikä parasta, vihersisustukset on tehty yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Iso peukku paikallisuudelle!

Tämän kirjoituksen kuvat ovat Mikkelin asuntomessukohteesta numero 1, Sievitalojen Tuntrikoivusta. Valoisan kodin sisustussuunnittelusta vastaa Linda Baki LBDesignista. Viherkasvit ovat mikkeliläisestä Neiti Neilikasta ja kuvat ovat Marko Laukkarinen Photographyn.

Koko koti pukeutuu vihreään

Ulko-ovelta lähtien kasvit viimeistelevät messukotien ilmeen. Keittiöissä nähdään yrttejä ja ruokapöydällä osana kattausta on leikkokukkia kimpuissa tai yksittäin somisteena. Valoissa kylpyhuoneessa viihtyvät varjon kasvit, kuten saniaiset ja palmuvehkat. Olohuoneessa ja oleskelutiloissa toimii näyttävä kasvi yksittäin sohvaryhmän parina tai ruukkuryhmässä erilaisiin ruukkuihin koottuna vaikkapa vehkoja tai anopinkieliä. Parvekkeilla ja terasseilla pikkupuut rytmittävät kesäkukkaistutuksia. Nähdäänköhän messukodeissa tänä vuonna amppeleita tai viherseiniä?

Mikkelin asuntomessualueella kotien lasipinnoista avautuva maisema on henkeäsalpaava, luonto tulvii sisälle. Maiseman vehreys ei kuitenkaan sulje pois viherkasvien tuomaa lisäarvoa kodin sisätiloissa. Päinvastoin. Ne yhdistävät sisustuksen luonnon vehreyteen, ne liittävät maiseman ja sisustuksen voimakkaaksi pariksi. Viherkasvit sisustuksessa tekevät siitä kiinnostavan ja eloisan, ainakin minun mielestäni. Viherkasvit ovat tätä päivää!

Mielenkiinnolla odotan jo lehtijuttuja kohteista ja nouseeko meillä Suomessakin vihersisustus jo osaksi kotien sisustusta, löytyykö lehtien sisustuskuvista vihreää. Pinterest, instagram ja blogit täyttyvät mitä ihanimmista viherkasveilla luoduista tiloista ja sisustuksista. Erilaiset peikonlehdet, viikunat, saniaiset ja aloeverat, anopinkielet... ...voisin taas surutta uppoutua kasvien pariin tuntikausiksi. Mikä sinua kiinnostaa tulevilla Mikkelin Asuntomessuilla? Mihin haet inspiraatiota?Aikaisempi kirjoitukseni Mikkelin Asuntomessuilta löytyy täältä, klik. Seuraatko sinä messukoteja instagramissa tai luetko rakentajien blogeja? Onko jokin kodeista noussut jo kiinnostavimmaksi?

Tänä vuonna Asuntomessut järjestetään 14.7. - 13.8.2017 Saimaan rannalla, Mikkelissä luonnonkauniin Kirkonvarkauden alueella. Messualueelle kulkee ainakin messubussi ja alueelle pääsee myös laivakyydillä, se on varmasti upea kokemus!4 kommenttia:

 1. Minäkin olen hurahtanut viherkasveihin! Kerrostalossa asuessa viherkasvien merkitys korostuu, sillä ei ole pihaa, missä möyriä kukkapenkeissä. Olen juuri erottanut kilpipiilean poikaset emostaan ja nyt odotan jännityksellä, selviävätkö pikkuiset omissa ruukuissaan! Kyllä kasvit vievät mukanaan!

  Viimeaikoina on nostettu paljon esille kasvien hyviä ominaisuuksia muunmuassa huoneilman puhdistamisessa, stressinpoistossa ja viihtyvyyden tuomisessa, ihmettelisin, jos messutaloista puuttuisi kasvit kokonaan. Olen monesti kuullut isojen ikkunoiden ja näkymän luontoon tekevän viherkasvit tarpeettomiksi; luonnon vehreyden ja vihreyden sanotaan riittävän. Näin varmasti onkin kesäaikaan, mutta kuinka kauhealta tuntuukin sanoa, että jo kolmen kuukauden päästä maisema on aivan eri, parhaimmassa tapauksessa luonnon värileikki, pahimmassa harmaa ja masentava märkyys ja pimeys. Omassa kotonani minä vedän varman päälle ja aion nauttia vihreistä kasveistani myös loskan keskellä, kynttilän valossa! Toivob, että saisin messuilta ideoita viherkasveille suunnatuista kalusteita, sillä peikonlehti, maijat ja matit tarvitsisivat uuden, sisustukseemme sopivan paikan.

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen. Sitä hankkii ensin muutaman kasvin, sitten huomaa, että ne viihtyvätkin paremmin ryhmässä ja kappas, huomaan pian hankkineeni lisää ihanuuksia!

   Ja samalla tavalla sitä hurahtaa taimien kasvatukseen. Keväällä, kun luonto heräilee, sitä tajuaa kylväneensä miljoona ja yks siementä. Niitä sitten hoivataan ja hellitään. Kasvun ihmettä ihastellen odotetaan kohta jo satoa... Vuodenajat on mahtava juttu.
   Kasvien rauhoittava puoli on myös tuttua, niiden kanssa häärätessä unohtuu hetkeksi kaikki muu. Kynsien alla taitaa nytkkin olla multaa...

   Minäkin odotan innolla Asuntomessuilta ideoita ja inspiraatiota, myös piharakentamisen puolelle! Nähdään messuilla!

   Poista
 2. Niin, ja hienoja kuvia! Kaunis kohde, täytyy käydä tutustumassa tarkemmin, kun messuille pääsen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tunturikoivun sisustus on kivan raikas ja rohkea. Näissä kuvissa ei näy, mutta makuuhuoneen samettipintainen tapetti on upea ja ylellinen. Kannattaa käydä katsomassa!
   Ja kiitos minunkin puolestani vielä tätäkin kautta kuvaajalle ja Lindalle kuvista. :)

   Poista

Kiinnostavia kirjoituksia: