8. huhtikuuta 2017

Puutarhakärpäsen purema KevätmessuillaPuutarha heräilee kevääseen, parvekkeella kumpparit ja syksyltä myttyyn jääneet hanskat hyppäävät silmille kevätauringon herätellessä pienen puutarhakärpäsen minussakin. Viimeistään se puraisee Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa. Siellä kärpäsestä kuoriutuu puutarhaperhonen kauniin kukkameren ja ideoiden innostamana.

Koivut ovat hiirenkorvilla ja tulppaanit kukkivat valkoisenaan messuille rakennetussa puutarhassa. Tekee mieli istahtaa pehmeille kuormalavoista kasatuille penkeille ja rauhoittua katselemaan vihreyttä ympärillä. Messuhälinä kaikkoaa ja unohdun hetkeksi linnunlauluun. Vesi rauhoittaa ja inspiroi suunnittelemaan omaankin pihaan vesiaiheen, vaikka pienenkin.

Nuotiopiiri kerää messuvieraita ihastelemaan tulen lämmittävää tunnelmaa. Pihanuotio on nyt ehdoton trendi puutarhassa. Pihalla oleskellaan ja sinne rakennetaan erilaisia tiloja. Toiminnoille annetaan tilaa, rakennetaan pihakeittiö ja hyötypuutarha vai miltä kuulostaisi pihakuntosali? Messuillakin pääset rakentamaan linnunpönttöjä, pelaamaan mölkkyä, heittämään tikkaa tai vaikkapa saunomaan!
Puutarhan hoito, pihalla oleskelu, luonto ja vehreys rentouttavat, ne auttavat palautumaan stressistä. Tulppaanikukkulan alta löytyy messuille rakennettu luola, jonka uumenissa tuoksuu kukkaset. Luolan hämärässä hälinä häviää ja saa ajatukset pois kiireestä ja arjen töistä.
Pihapolut ja pitkospuut, askelmakivet lammen rannalla vievät minutkin puutarhaunelmiin. Kotipiha tuntuu taas mahdollisuudelta. Ideat takataskussa laitan kumpparit jalkaani ja tarmokkaana isken kuokan kotipihaan. Meillekin tehdään pieni keittiöpuutarha!*     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: