21. huhtikuuta 2017

Kuulumisia Mikkelin Asuntomessuilta
Mikkelin Asuntomessualueella kuului naulapyssyn tasainen pauke, kaivinkone muokkasi piha-aluetta ja rakennusmiehiä hääri siellä ja täällä. Pääsin kollegojeni kanssa tutustumaan messukoteihin ennakkoon. Vielä on tekemistä, mutta hyvältä näytti.

Mikkelin Asuntomessut on unelmien täyttymys

Suomalainen unelma on oma koti järven rannalla. Tämä unelma toteutuu Mikkelin asuntomessuilla. Upea luonto on sanoinkuvailemattoman kaunis Kirkonvarkauden harjualueella. Komeat männyt kehystävät kauniita maisemia Saimaalle.

Miljöö on metsäinen, taloilla on tilaa hengittää. Alueen kolme suurta puistoa ja asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitettu nuotiopaikka lisäävät asumisen viihtyvyyttä. Näkymät avautuvat Saimaan järvimaisemaan. Voin vain kuvitella, kuinka upea ja eläväinen taulu maisema onkaan vuodenaikojen vaihtuessa!

Alueelle rakentuu neljä upeaa korttelia, yhteensä 31 erilaista kotia. Pienin kodeista on 56 neliöinen ja suurin 266 neliöinen. Puurakentaminen näkyy vahvasti ja kivitaloja alueella onkin vain muutama.

Sisustukset työn alla

Kotien sisustukset olivat vielä työn alla, mutta pääsimme näkemään ensimakua tulevien asuntomessujen sisustuksista. Kodit ovat valoisia, suuret lasiseinät avautuvat järvimaisemaan. Valon vastapainoksi keittiökalusteissa ja pintamateriaaleissa on käytetty rohkeasti mustaa ja tummia sävyjä. Tunnelmallinen vastapari tilojen avaruudelle ja valoisuudelle.Toivon, että mustaa löytyy myös asuntomessukotien kalustuksessa tuomaan ryhtiä tunnelmaan. Ensimaku messualueesta on odottava. Toivon, että kotien sisustuksissa nähdään samaa luonnollisuutta ja komeutta kuin alueen miljöö on.

Mutta täyttävätkö Mikkelin asuntomessut odotukseni inspiroivien sisustuksien osalta. Se nähdään kesällä, kun messut avautuvat. Mitä sinä odotat asuntomessuilta?


*     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: