19. huhtikuuta 2017

Helppo ja nopea yrttiamppeli keittiöön
Keittiöpuutarhan vihreyttä

Haaveilen pienestä keittiöpuutarhasta pihamaalla, jossa kasvattaisin erilaisia yrttejä ja kävisin napsimassa ruokaan sopivat mausteet suoraan omalta maalta. Nyt, kun maa on vielä jäässä, otin pienen varaslähdön keittiöpuutarhaan. Kaipasin myös pientä piristystä keittiöön, mieli kaipaa vihreyttä ja kroppa tuoreita makuja. Ostin kaupanhyllyltä muutaman yrttiruukun, joille kokosin yrttiamppelin.

Tee-se-itse yrttiamppeli

Yrttiamppeli on helppo ja nopea toteuttaa. Suuri, vanerinen tarjotin palveli viime kesän parvekkeella, se sopii mainiosti tarkoitukseeni yrttien alustana. Sidoin valkoisesta puuvillanarusta simppelin amppelin ja ripustin sen ikkunan eteen. Amppeliin pääsivät rosmariini, timjami ja basilika. Yrtit ovat kätevästi käden ulottuvilla ja keittiö sai keväisen, vihreän ilmeen.
Keväämmällä, kun aurinko lämmittää riittävästi, siirrän yrttiamppelin parvekkeelle. Nautin auringon keväisistä säteistä tuoreiden vihreiden yrttien tuoksussa. Ja haaveilen keittiöpuutarhasta...Kauppareissulta mukaan tarttuivat myös parin erilaisen persiljan ja ruohosipulin siemenpussit. Ne odottavat vielä kylvöä ja sopivaa astiaa. Mieheni ehdotti, josko istuttaisin ne varastossa lojuviin parvekelaatikoihin. Ne olisikin näppärät pitää vielä sisätiloissa ja siirtää myöhemmin parvekkeelle. Taidan kylvää siemenet samalla, kun vaihdan chilin varttuneet versot omiin ruukkuihinsa.

Herneenversot kasvatin pihamaalta löytyneeseen teräsvatiin, lapset sanoivat sen olevan naapurin kippo. Hmm, kuka kaipaa? Mä tunnustan, nappasin sen omiin tarkoituksiini. Versoja on mukava napsia leivän päälle ja salaattiin. Joko sinä olet istuttanut yrtit? Millaisia keittiöpuutarhahaaveita sinulla on?


*    *    *    *Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: