8. maaliskuuta 2017

Hyvää juhlapäivää naiset!Hyvää naistenpäivää ihanat naiset ja tytöt!

Tänään juhlitaan naisten saavutuksia ympäri maailman. Naisten sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia saavutuksia. Hienoja naisia, hienoja tekoja. Ylipäätään sitä, että nainen olisi tasa-arvoinen koko maailmassa.   

Ehkä mekin ansaitsemme joku päivä kokonaisen euron! 

Kuinka sitkeässä onkaan luokitukset: naisten ja miesten työt, tyttöjen ja poikien värit, ammatit ja erot palkkauksessa. On tosiasia, että me olemme erilaisia: miehet ja naiset. Mutta kyllä meistä naisistakin löytyy eteviä, lahjakkaita sähkömiehiä, rallikuskeja ja johtajia. Sehän nyt on ihan selvää. Luulisi olevan selvää ihan samalla rahallakin.

Olen ylpeä suomalaisista naisista, jotka sitkeydellään jaksavat työssä ja kotona. Ei sen aina tarvitse olla mainetta ja mannonaa. Siksi haluankin toivottaa hyvää naistenpäivää niille, jotka painivat arkisten haasteiden kanssa joka päivä saamatta sen kummoisempaa arvostusta. Niille, joille arjesta selviäminen on haastavaa. Yksinhuoltajat, syystä tai toisesta vähävaraiset ja erityislasten haasteiden kanssa painivat naiset, perheelliset yrittäjänaiset, hoitoalalla työskentelevät... Jokainen meistä on arvokas!

Perinteisesti miehet ovat muistaneet elämänsä naisia kukkasin tai pienin lahjoin. Naistenpäivän juuret ovat jo 1900-luvun alussa. YK:n viralliseksi teemapäiväksi kansainvälinen naistenpäivä julistettiin vuonna 1975. Vaikka jotkut mieltävät tämänkin juhlapäivän kaupalliseksi hupatukseksi, niin minusta on hienoa, että naisten tasa-arvoinen asema ja epäkohdat nostetaan yhä uudestaan esille. Ja juhlistetaan jo saavutettuja tekoja. Jos meillä on kotimaassamme asian suht koht hyvin, niin maailmalla on vielä paljon epäoikeudenmukaisuutta sukupuolten välillä. Paljon työtä on vielä tehtävänä. Mutta tänään annetaan kukkia, hemmotellaan naisia, vaimoja ja tyttäriä, anoppia ja työkaveria.

Olet arvokas juuri tuollaisena!

Minä olen iloinen ja kiitollinen jokaisesta naistenpäivätoivotuksesta. Olen onnellinen, kun saan olla juuri tämmöinen kuin olen. Välillä vähän prinsessakin. Välillä kärttyinenkin. Väsynyt. Mutta niin ihana! On tärkeää, että on rakastettu ja arvostettu. On tärkeää kuulla se rakkaimmiltaan. Aivan yhtä tärkeää se on myös muistaa sanoa itselleen.
Samaa arvostusta haluan jakaa omille tyttärilleni, jotta heistä kasvaisi vahvoja ja itseään arvostavia naisia. Ylpeitä osaamisestaan, varmoja taidoistaan ja haaveisiin luottavaisia. Ei vain tänään, vaan joka päivä.    *     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: