16. joulukuuta 2016

Joulun kolme väriä - vihreä


 


Kun syksyllä siskojen kanssa suunnittelimme Neiti Neilikan joulukauppaa, määrittelimme kolme väriä, joiden mukaan myymälän visuaalinen ilme toteutettiin. Nämä kolme väriä hallitsivat sekä tuotehankintoja että kukkaostoja ja määrittivät floristeille värimaailman jouluisiin kimpuihin ja istutuksiin. Jokaiselle värille oli etukäteen määritelty myös esillepanopaikka myymälässä. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" piti paikkansa, sillä myymälän ilme säilyi siistinä ja huokuttelevana kiireisinäkin hetkinä. Asiakkaan oli myös helppo löytää haluamaansa värimaailmaan sopiva kimppu.


Ensimmäinen väreistä on vihreä. Havun vihreä saa seurakseen syvän jalokiven vihreän. Sävyt ovat luonnollisia, metsän ja sammaleen vihreää. Pronssin hohto ja ruosteen punaruskeat sävyt herättävät vihreän eloon. Eucalyptyksen lehdissä hento vihreä hohtaa hopeaa.

Kävyt ja oksankäppyrät kuuluivat vihreisiin kukkakimppuihin. Katsopas, vihreässä kimpussa ei ole yhtäkään leikkokukkaa. Se on sidottu mehikasveista, eucalyptyksen ja erilaisten havujen oksista. Mausteena muutama risu, tuohta ja kanelitanko. Joulupallot tuovat juhlallista hohtoa kimppuun, jossa riittää katseltavaa ja ihasteltavaa joulun aikaan. *      *      *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: