22. joulukuuta 2016

Joulun kolme väriä - punainen
Punainen.

Joulun perinteinen väri on punainen, joulunpunainen. Punavalkoinen joulu on tuttu ja turvallinen, se tuo mieleen ruotsalaisen joulusisustuksen taalainmaan hevosineen. Vihreä joulunpunaisen vastakohtana vie minut taas lapsuuteni jouluihin. Säkkikankaan ruskea ja olkipukin keltainen maustavat joulunvärimaailmaa. Ne ovat muistojeni jouluvärit.

Neiti Neilikka otti joulun vastaan rohkeasti erivärisenä. Mystinen viininpunainen taittuu punajuuren sävyyn. Messinki ja valkokulta nostavat tämän uudenlaisen punaisen arvoonsa. Salaperäisen tumma leikkoamaryllis ja tummanpuhuva neilikka toistavat samaa sävymaailmaa. Erilaisten mehikasvien ja proteoiden väreissä on aavistus samaa eleganttia punaista.

Joulun ehdoton suosikki oli leikkokukista sidottu kimppu. Floristien taitavissa käsissä syntyi toinen toistaan kauniimpia kimppuja. Vaneriseinän takana, kuusimetsän siimeksessä johtajatar Tea ja floristit Minna sekä Sara ahkeroivat kimppuja asiakkaille. Minä ja siskoni Satu, joulutonttuina, pidimme huolta myymälän esillepanoista ja asettelimme kukat värimaailmojen mukaisesti luomaan jouluntunnelmaa.

Oli mahtavaa olla mukana elämässä ja kokemassa se innostunut tunnelma, joka kiireisten töiden lomassa huokui työntekijöistä. Oli antoisaa ja palkitsevaa nähdä ihastunut vastaanotto teiltä upeat asiakkaamme. Kiitos, ihanat asiakkaat, kun toivotitte meidät, Neiti Neilikan väen, niin sydämellisesti tervetulleeksi!

Kiitos, kun saimme tarjota teille hitusen Neiti Neilikan kukkivaa jouluntaikaa! Ihana joulu!
Luitko jo aiemmat kaksi kirjoitustani Neiti Neilikan joulun väreistä? Pääset lukemaan ne täältä, klik.

*     *     *     *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: