21. syyskuuta 2016

Sen oikean värin valinta 

Farkunsininen, punajuuren punainen, havunvihreä vai sittenkin ihan vaan harmaa?

Etsin sitä oikeaa. Juuri oikeaa väriä olohuoneemme seiniin.

En sinällään ole kyllästynyt takaseinän savenharmaaseen. Sen luonnonläheinen seesteys on helppo ja varma tausta sisustustekstiilien väri-iloitelulle. Asiakkaiden kotiin pyrin löytämään samalla ajatuksella pitkäikäisiä ja ajattomia värivalintoja. Edelleenkin. Mutta entäpä jos sittenkin. Entäpä jos uusi väri saakin minut rakastumaan joka päivä uudestaan.

Messuilla kulkiessa ja sisustuslehtiä silmäillessä mieltäni on ruvennut kutkuttamaan rehellinen ja täyteläinen väri. Tekisi mieleni kokeilla. Ja äkkiäkös sitä nyt yhden seinän maalaa, ehkä toisenkin, vaihdan sitten väriä, kun siltä taas tuntuu, jos tuntuu. Sillä voi hyvinkin käydä niin, että rakastun uuteen väriin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Väriä vaihtamalla olohuoneen tunnelma muuttuisi, kaipaan siihen rohkeutta ja vahvuutta. 

Koska en ole oikein varma minkä värisen maalipurkin kaupasta hakisin, tein pikaisen mallinnuksen olohuoneesta helpottaakseni päätöstä. Olen niin hullaantunut nyt pinnalla oleviin tummiin sävyihin. Habitaressa Tikkurilan osasto oli inspiroiva, heidän Color now 2016 -värikartta on lumoava, sen sivuilta löytyy monia väriehdotuksia.

Eilen olin Sissareiden kanssa päivittämässä väritietoutta Koulutuskeskus Paletissa Tikkurilassa. Mutu-tuntumalla ja kollegojen kanssa pohtien reilusti yli puolet suomalaisista kodeista on harmaita, ainakin se otanta, mitä värisuunnittelutöitä on tehty. Me suomalaiset olemme kovin harmaata kansaa. Onneksi tiedän, että on olemassa myös iloisenkirjava joukko värikkäästi sisustettuja koteja. Samaa rohkeutta haluan omaan kotiimme.

Mallinnuskuvat helpottavat ajatuksieni hahmottamista myös perheen muille jäsenille, jotta valinta ei olisi yksin minun tekemäni. Minun äänelläni on luonnollisestikin päätösvalta, mutta kuuntelen sujuvasti mieheni ja lasteni mielipiteet. Tottakai.

Minun lempivärini alkaa jo hahmottumaan. Seuraavaksi maalikauppaan hakemaan värilastuja ja valitsemaan juuri sitä oikeaa sävyä. Teippaan värimallit seinään ja tuijottelen värimalleja aamulla, päivällä ja illalla... ...valaistuksessa ja ilman valoja...

...minkä värin sinä valitsisit? Minkä väristä sinun kotonasi on?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: