1. syyskuuta 2016

Fasaanin sulkia ja riikinkukon värit - syksyn Formex osa I

Terveisiä Tukholmasta!


Lentokoneessa kuului innostunutta puheensorinaa, kun siskolikkojen kanssa lähdimme meren taakse messumatkalle. Tukholmassa Formex-messuilla oli viime viikolla esillä pohjoismaisen sisustuksen trendit, inspiroivia näyttelyitä ja kiinnostavaa nuorta muotoilua.

Formex-messut ovat Pohjoismaiden johtava kohtauspaikka sisustuksen, kodintekstiilien ja lahjatavaroiden alalla. Olimme varanneet messuille useamman päivän aikaa tuotteisiin tutustumiseen ja uusien kontaktien luomiseen, yhdessä päivässä ei ennätä näkemään kaikkea. Paitsi jos harppoo ja juoksee hallit läpi.

Oma mielenkiintoni painottui osastojen esillepanoihin, väreihin ja tuleviin trendeihin.

Syksyn Formex-messut tarjoilivat tummuvaan syksyyn maanläheisiä, utuisia sävyjä. Seinän väriksi poimittu punajuuren sävy ja sameat vihreänsävyt kuljettivat mielikuvituksessa sumuiseen syksymetsään. Luonto on aistittavissa syksyn väreissä ja materiaaleissa.

Ei enää mustavalkoista, ei valkoista, eikä pelkkää harmaata. Jäisen kolea harmaakin pehmenee saven sävyillä ja kotoisana vastaparina harmaalle toimii saviruukun lämmin punainen ja puun luonnonmukaiset sävyt. Maljakossa on fasaanin sulkia ja pehmeä, kuviollinen villaviltti nojatuolilla.

Sininen jatkaa edelleen vahvasti sisustuksen tärkeimpänä värinä, se rakentaa syksyn väripalettia. Sen viesti luotettavuudesta ja pysyvyydestä on turvallinen maailman levottomuuksien rinnalla. Levollinen ja tyyni sininen on kevyt kuin utuinen sumu ja raikastuu yhdistettynä nahkaan, puuhun ja betoniin.

Rohkea ja intensiivinen musteensininen sävähdyttää, se pysäyttää näyttävänä seinäpintana, mutta toimii myös pienempinä yksityiskohtina sisustuksessa, vaikkapa tyynyissä, matoissa ja koristeissa. Maljakot ja tuikkukipot läikehtivät riikinkukon väreissä kuin öljyläiskät. Viikunan violetti raikkaus keventää vanhan jo kulahtaneen viininpunaisen.

Vihreä marmori, sen bongaan joka puolelta, sen lumoava väri hiipii kotiini hiljaisin askelin. Syvä ja elegantti vihreä nostaa metsän värit iloitsemaan elämästä tehosteena jotain pientä kultaista.

Syksyn ja joulun värimaailma on seesteinen, tummanpuhuva, mutta lämmin ja kotoisa. Tekee mieli käpertyä nojatuoliin lämpöisen viltin alle, ottaa lasillinen viskiä ja uppoutua hyvän kirjan tarinoihin.


Tervetuloa värit! Ja ihana syksy.*    *    *    *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: