15. elokuuta 2016

Viherkasvit valloittivat hyllyt - tytön huone
Työn alla on huoneenmuutos pikkupojan huoneesta yläasteelle siirtyvän neidin huoneeksi. Nyt päästään jo kurkistamaan huoneen puolelle - kuvissa näette hiukan esimakua huoneen sisustuksesta. Hommat jatkuvat, huonekalut ja sisustustavarat laitetaan omille paikoilleen, sänky pedataan ja taulut asennetaan seinille.

Suunnitelmissa päästiin sujuvasti yhteisymmärrykseen huoneen asukkaan kanssa jo kauan aiemmin, sittemmin projekti on ollut tauolla tovin, mutta vihdoin aloitettiin remonttihommat. Huone tyhjennettiin ja lattia suojattiin. Seinät pestiin ja maalipurkit sekoitettiin. Nyt seinissä on raikkaat uudet värit ja huoneen ilme on muuttunut nuoren tytön mieleiseksi. Maalaushommista myöhemmin lisää.

Kalusteet kannettiin takaisin huoneeseen, niitäkin uudistettiin maalaamalla. Huoneen tavaroista karsitaan paljon, leluista luovutaan ja laitetaan kiertoon. Jotain uuttakin hankitaan.

Hankin huoneeseen jo viherkasveja. Nekin on valittu värimaailmaan sopiviksi. Pitsilehti, herttalyhty, juorut ja viirumaija toistavat lehdissään pilkahduksen punaista, joka toistuu myös sisustuksen yksityiskohdissa. Villakko on uusi tuttavuus ja lehtien hopeinen sävy sointuu kauniisti herkkään mintun väriseen seinään. Kalanruotokaktuksen, rohtoaloen ja kilpipiilean graafiset lehtimuodot ovat mielenkiintoiset.
Istutin kasvit altakasteluruukkuihin ja kokosin kasvit ensi hätään lipaston päälle ja hyllyille. Kivan näköistä, eikö?

Tänään ompelen verhot ja hankitaan koulupöytä ja muut tilpehöörit, koska huomenna alkaa koulu. Hups! Ei yhtään viime tipassa...Aikaisempi kirjoitukseni tytön huoneenmuutoksesta löytyy täältä (klik).


*    *    *    *


Tytön huoneen viherkasvit:

Aloe vera - Rohtoaloe
Calathea majestica - Viirumaija
Ceropegia woodii - Herttalyhty
Epiphyllum anguliger - Kalanruotokaktus
Fittonia verschaffeltii - Pitsilehti 
Pilea peperomioides - Kilpipiilea
Senecio vesuvius flower - Villakko
Tradescantia pallida - Purppurajuoru
Tradeschatia spathacea - Taskujuoru*    *    *    *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: