22. elokuuta 2016

Keittiössä häärää koko perhe
Mustikkapiirakka. Alkusyksyn ensimmäinen. Kesällä kävimme koko perheen voimin Lapissa retkeilemässä. Tuliaiset kotiin keräsimme Posiolta - retkeilyastiat täynnä mustikoita. Likat ovat ahkeria keräämään, kun houkuttimena on mustikkapiirakka vaniljakastikkeella.

Retkiaamupuurokin maistui makeammalta mustikoiden kera. Nyt mustikkapiirakoita on leivottu ja syöty jo useampi.

Kotonamme keittiössä arkiruoka syntyy yhteisvoimin, kokeilevana leipurina häärää vanhin tyttäreni ja nuorimmaiset auttavat, kun leikeiltään malttavat.

En ole mikään ruuanlaittaja, en hifistele raaka-aineilla, enkä noudata dieettejä. Vaikkakin ruuan laatuun ja määriin kiinnitämme huomiota perheessä olevien perussairauksien vuoksi. Ei tehdä siitä sen suurempaa numeroa, pyritään syömään terveellisesti ja kasvispainotteisesti.

Leivonnaisissa ja täytekakuissa luotan pikkusiskooni. Niiden koristeluissa osaan auttaa, mutta varsinaisen herkun valmistamiseen minun taitoni eivät riitä. En ole jauhopeukalo.

Keittiössä on leivinuuni, jota käytämme etenkin talviviikonloppuisin. Leivinuunin lämmössä paistuvat ruisleivät, laatikot ja silloin tällöin myös herkkupitsat. Ai, että niistä tulee hyviä!
Nautitaan syksyn herkuista ja mennään metsään reippailemaan!


*     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: