12. elokuuta 2016

Hitusen hempeyttä makuuhuoneeseen

Aavistus hempeyttä herätteli minua makuuhuoneen puolella. Lupaa kysymättä, tai noh, taisin ohimennen mainita, että vaihdan vaaleanpunaista makuuhuoneeseen. Vastalause oli vahva, mutta ennakkoasenteesta huolimatta unikaverini nukkui ruusunpunaisia unia vieressäni. Luulen niin. Kuorsauksesta päätellen.

Yksityiskohdilla toin hempeän pinkin makuuhuoneeseen. Yöpöydällä Marimekon suupuhalletussa Flower-maljakossa on hento vivahde vaaleanpunaista. Herkkä kesäpikkusydämen kukka on poimittu puutarhasta. Pastellinen kynttilä, lasijoutsen ja Pauliina Rundgren Handicraftsin Pääsky-korut ovat minun puolellani. Toisella puolen sänkyä perinteinen Norfolkinaraukaria eli tuttavallisemmin huonekuusi mustassa kattilassa, se on reissutuomisia Tanskasta, apinat matkamuistoja Nigeriasta ja iltalukemisena haaveilua uusista metsäretkistä.

Sänky on pedattu Annon pellavaisiin vuodevaatteisiin, niihin olen niin ihastunut. Tyynyjä on paljon, ne on mukava pöyhiä niskan alle tueksi, kun uppoutuu hyvän kirjan tarinoihin. Iltaisin ylimääräiset heitellään sängyn päädyssä olevalle tuolille ja aamuisin ne möyhitään takaisin petaukseen. Joskus perheen pienimmäinen unikaverikin kaipaa omaa tyynyä äidin kainaloon.

Hurahdin minäkin Kenkäveron supersuosittuihin Ebba Masalin opetustaulutuotteisiin. Ompelin tutusta Mustikka-keittiöpyyhkeestä sisustustyynyn. Taitoin kuvituksen sopivasta kohdasta ja takapuolelle lisäsin mustaa kangasta, kiinnitys on napeilla. Mustikankukissa toistuu samaa suloista vaaleanpunaista kuin muuallakin sisustuksen yksityiskohdissa. Toinen tyyny on Kukkivat puut-keittiöpyyhkeestä. Pyyhkeet ovat puolipellavaa ja toimivia ihan keittiön puolellakin, mutta tahdoin niiden maailmaa myös muualle kodin sisustukseen, siksi sisustustyynyt.

Sängyn päätyseinällä pahvinen juliste sai seurakseen sävymaailmaltaan samanmoisen valokuvan ja suutarin kengät. Vastapäätä nurkassa on kasvava kuvakollaasi perheestä, kivoista korteista ja teksteistä. Se siirtyi edellisestä makuuhuoneesta koristamaan tämän huoneen seiniä. Työpöydällä on tälläkin hetkellä muutama uusi kuva kehystettävänä ja lisättävänä seinälle.

Makuuhuoneen seinäpinnat kaipaavat uutta maalia tai ehkäpä tapettia. Muutimme tähän makuuhuoneeseen, kun edellisestä sisustettiin pojan huone. Sen löydät täältä (klik) ja meidän vanhan makuuhuoneemme täältä (klik).

Huone on valoisa, ikkunat ovat kahdella seinällä, mutta verhot. Noh, niissä on vielä työnsarkaa. Myös koko asunnon verhosuunnitelmaan täytyy keskittyä, nythän verhot ovat joka huoneessa kangas sieltä toinen täältä, mitä mistäkin.

Antaa ideoiden kehittyä pinnan alla, nyt hempeillään hetki.


*     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: