16. toukokuuta 2016

Kameran takaa katsottuna

Kuvauskohde värityskirjaan. Kameran läpi kuvattava tila näyttää erilaiselta kuin todellisuudessa tilassa seisoessa. Kamera rajaa kuvan. Kuvaaja rajaa kuvan. Rajauksen taakse jää lattialla lojuneet sukat ja olohuoneen puolelle kulkeutuneen lelulaatikon.

Maljakkoa käännetään milli ja kaksi. Kukanvarsia asetellaan, vaikka kimppu olisikin kuvassa huolettomasti aseteltu, kameran takana se todennäköisesti on oksa kerrallaan aseteltu huolellisesti paikoilleen.

Sohvatyynyt oikaistaan, huopa viikataan ja verhot laskostetaan. Viherkasvit sommiteltiin rajojen sisälle, matkalaukut asteltiin pikkupöydäksi. Huonekuusi nostettiin jakkaralle ja tuotiin sohvan viereen kuvausta varten.
Kuvausrekvisiittaa ei tähän kuvaan tarvinnut hankkia muualta, eikä lainata kalusteita, valaisimia tai mattoja. Kuva on oikeasta kodista, asukkaiden omilla tavaroilla sisustettu ja kuvaan somistettu.

Se, mitä jää rajojen ulkopuolelle, mikä jää kameran taakse, ei ole oleellista. Sitä ei tarvita. Se ei kuulu kuvaan. Se on elämää varten.

*     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: