31. maaliskuuta 2016

Kylässä siskon luona - keittiössä

Keittiö on kodin sydän. Niin myös siskoni kodissa, iloisesti palava tuli hellassa lämmittää niin ruuan kuin talonkin. Pari pesällistä polttopuita säilyy suuressa kattilassa.

Rintamamiestalossa keittiö on oma pieni huoneensa. Puuhella on käytössä, vaikka onkin saanut seurakseen nykyaikaisen lieden ja uunin. Vastakkaisella seinällä on kylmäsäilytys ja tumma senkki, jonka päällä käytössä olevat kodinkoneet. Viherkasvit ovat päässeet ikkunan ääreen, onpa niitä hyllylläkin kahvipurkin kaverina.

Vaikka keittiön tekniikka onkin päivitetty tälle päivälle, takaseinällä olevat alkuperäiset komerot, ihanine 50-luvun salpoineen, säilyttävät talon alkuperäisen hengen. Arvostan suuresti, että vanhaa taloa remontoidessa säilytetään sen ajan mukainen tyyli ja kunnioitetaan talon arvoja.

Keittiön värimaailma on lempparini. Lattian väri on hentoinen sinivihreä ja astiakaapin sisällä takaseinästä löytyy yllätyksenä tummempi turkoosi, josta muistankin, että mulla on kesken jäänyt projekti tämän keittiön välitilaan liittyen. Heh, täytyypä terästäytyä tulevaa joulua silmällä pitäen...
Tumma puuhella ja senkki, sekä tummat yksityiskohdat siellä täällä rytmittävät tilaa, punaiset ilopilkut antavat sinivihreälle potkua. Ihanan pirteää!

Siskon kotona tunnelma on rento ja kotoisa. Kädet ovat täynnä touhua, niin perheen isommilla kuin pienemmilläkin. Iloinen ja värikäs inspiraatio tarttuu minuunkin! Mitäs tykkäätte?*     *     *     *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: