29. maaliskuuta 2016

Kylässä siskon kotona
Keltainen ovi toivottaa tervetulleeksi vanhaan rintamamiestaloon. Portailla sinisilmäiset orvokit kukkivat kattiloissa ja kummitytön lapanen löytyy pihapolulta. Mennään sisään! 

Elämää keskellä remonttia, joten työkalutkin tervehtivät kuistin penkillä. Perheen kanssa remontti etenee pikku hiljaa, ajan kanssa. Alakerta on jo mallillaan, sieltä löytyvät keittiö, ruokailu, olohuone ja eteisessä pieni wc.
Yläkertaan on rakenteilla makuuhuoneen lisäksi tila vanhempien makuusopille sekä wc. Nekin pintoja vaille valmiina jo. Piharakennuksessa sauna ja saunalla tilava terassi. Ja tietysti puutarha, sen kanssa puuhataan nyt, kun on kevät ja kaikki kasvu aluillaan.
Talon laajennusosan piirustukset ovat jo minun työpöydälläni... ...tulossa siis lisää remonttia, tulevaisuudessa. Vasaraa ei kannata piilottaa, sitä tarvitaan vielä!
Tunnelma rintamamiestalossa on leikkisä. Siskoni on rohkea värien kanssa, värit saavat olla vahvoja ja yhdistelmät värikkäitä. Talon vanha punainen lattia sai jäädä, ehdottomasti! Samoin tapetti on edellisen asukkaan ajoilta.

Olohuoneesta löytyvät ruskeat retrovaunut perheen pienimmän päiväunia varten, ruskean tukena sinapinkeltaisia yksityiskohtia ja punaiset Järviset nurkassa. Suksisauvat verhotankoina, noh, ei vielä, mutta suunnitelmissa. Katon rajassa kulkee kirjahylly, täynnä kirjoja. Vastapäätä seinälle ovat päässeet vanhan puulaatikot. Niiden katveessa musta ruokapöytä ja tammituolit.

Työ kukkakaupassa näkyy kodin sisustuksessa vihreänä siellä täällä. Amppeleita ja ruukkuja on joka huoneessa. Ne tuovat viihtyisyyttä kotiin. Tykkään talon tunnelmasta. Se on täynnä elämää ja joka kerta löydän jotain uutta, usein uusia viherkasveja, kierrätyslöytöjä ja ainakin kummitytön uusia askarruksia.Eteisessä räsymatot ja puuportaat. Paikallaan tehtyihin portaisiin valittiin pellavanharmaa maali, joka sointuu lämpimästi vanhaan hirsiseinään. Vaaleat seinät ja uusi puulattia piristyvät punaisella räsymatolla.

Puuportaissa on myös hauska ja kätevä yksityiskohta - laatikko. Käytännöllistä hyödyntää portaiden alle jäävä tyhjä tila. Laatikoissa mahtuu säilyttämään askarteluun tarvittavat paperit, sakset ja värikynät. Siellä kohtaa missä portaiden alla mahtuu jo juuri seisomaan, on näppärästi vaatehuone, entinen komero.

Seinällä stringin kevyt hylly kerää päivän postin ja avaimet. Alla lipasto, jonka laatikoissa säilyvät päivittäin käytettävät hatut ja hansikkaat. Keittiön oven taakse jää tila naulakolle, johon voi helposti ripustaa päivittäin käytössä olevat takit ja huivit. 

Kuisti on vielä vähän kesken, sinne rakentuu tila pienelle päiväkahvipöydälle ja säilytykselle. Isot ikkunat ja paljon luonnonvaloa... ...hmm, veikkaanpa, että jatkossakin kuistin pöydällä tulijaa tervehtii taimikasvatusruukut.

Tarvitsetko kurkuntaimia? Tai kurpitsan siemeniä? Tästä talosta ei lähdetä tyhjin käsin, puutarhurin satoa saadaan vuoden jokaiseen aikaan, milloin taimia, milloin satoa, hilloja ja mehuja. Iloisen keltainen ovi toivottaa tervetulleeksi uudestaan!


*     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: