22. tammikuuta 2016

Onko olemassa mitään muuta kuin pinkkii

Lattialla röyhelöhame. Vähän matkan päässä lojuu kimaltava kaulakoru, seuraavana hopeinen muovitiara. Jonon jatkona on toinen hame, siinä on perhosia. Polku johtaa pienen prinsessan huoneeseen.
Pikkutytön valtakunta vaaleanpunaisine tapetteineen, vaaleanpunaisine verhoineen ja vaaleanpunaisine mattoineen ja vuodevaatteissa hymyilee vaaleanpunaisessa mekossaan kultahiuksinen prinsessa. Joko kyllästyttää? Onko olemassa mitään muuta kuin pinkkii?

Asukkaan lempiväri on - jos ette jo arvanneet - vaaleanpunainen kaikissa sävyissä.

Toisaalta myös lastenhuoneen sisustaminen on asiakaslähtöistä. Yhtälailla, kun koko muun kodin sisustaminen suunnitellaan perheen toiveiden mukaan, pienen prinsessan unelmia ja haaveita on hyvä kuunnella hänen valtakuntaansa suunniteltaessa.

Jos vaaleanpunainen äklöttää äitiä ja isää, eivätkä pinkit seinät innosta, voi prinsessan lempivärin tuoda huoneeseen tekstiilein. Pinkki matto, sängynpeitto ja muutama erilainen tyyny riittävät luomaan tyttömäisen tunnelman. Verhoihin suosittelen jo valkoista tai helmenharmaata. Yksityiskohtina tauluissa ja ehkä yövalossa voisi toistua sängynpeiton väri.
Vaaleanpunaisen sävyjä löytyy hempeästä vaahtokarkista ärhäkkään pinkkiin. Kävisikö hento liila niin kuin syreenin keväiset kukat tai syksyinen kanervan kukka? Mansikkajäätelö, lohenpunainen tai koralli?

Maalaa yksi seinä prinsessan lempisävyllä. Huoneen muihin seiniin sopii sävytetty valkoinen. Kun kalusteiden väritys on yhtenäinen ja tekstiilien värimaailma tarpeeksi selkeä, jotain muuta kuin vaaleanpunaista, kun kaikki ei ole pinkkiä, huoneen sisustuksesta ei tule äklömakea. Prinsessa saa vaaleanpunaisen valtakuntansa. 

Maalaaminen on siitä kivaa puuhaa, että seiniin on helppo maalata uusi väri, kun vaaleanpunaisen aika on ohi. Prinsessan valtakunnassa kaikki hyvin, paitsi että vaaleanpunaisen tilalle hiipii salakavalasti jäätynyt turkoosi. Meillä taitaa olla aika vaihtaa väriä lastenhuoneessa. *     *     *     *

Nämä kuvat lastenhuoneista ovat räpsyjä viime kesäisiltä asuntomessuilta Vantaan Kivistöstä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: