28. marraskuuta 2015

Työn alla - tytön huone
Työn alla on tytön huone. Nuoren tytön huone.

Tulevassa huoneessa on tällä hetkellä pikkuveljen värimaailma seinissä, kalusteet sillisalaattia, tavarat levällään eikä vaatteillekaan oikein ole paikkaa. Pikku tytöstä on kasvanut jo nuori koululainen, eivätkä edellisen huoneen kalustus ja värimaailma enää kohtaa tämän päivän käyttäjää. 

Uutta huonetta lähdettiin ideoimaan yhdessä. Toiveet kirjattiin ylös ja mieltymyksiä käytiin läpi.

Kalusteina käytetään asunnossa olemassa olevia huonekaluja, sängyksi noudetaan isomummon puinen sänky ja valaisimiksi hankitaan uudet. Kalustejärjestyksestä piirsin muutaman eri vaihtoehdon. Niitä on pyöritelty ja mietitty. Yksi nousi tytön suosikiksi ja siitä jatkan suunnittelua eteenpäin.

Huoneen värimaailmaan tytöllä oli vahva mieltymys. Ei valkoista vaan jotain viileää ja jotain ruskeaa. Näiden mieltymysten pohjalta tein eri ehdotuksia ja mallailimme yhdessä Teknoksen värilastuja. Pehmoinen savenharmaa saa kaverikseen hennon mintun ja takaseinään maalataan koko seinän kokoinen geometrinen kuvio.

Kovat materiaalit ja värimaailma on päätetty, maalit odottavat tekijäänsä. Maalausprojektista kirjoitan myöhemmin lisää. Nyt seuraavaksi valitaan pehmoiset materiaalit, tekstiilit. Matto, päiväpeite, tyynyt ja verhot.

Suunnitelma tarkentuu kohta kohdalta. Jotain jätän myös yllätykseksi!


Yhteistyössä TEKNOS*     *     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: