26. marraskuuta 2015

Onks pikkasen luksusta!

Ihan pikkasen luksusta. Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyi pikkasen hajallisia ja parittomia korkokenkiä. Ihan pikkasen vain sormenikin kultaantuivat, kun kultaspray leijaili ympäriinsä peittäen kulumat ja arkisen kiireen korkokenkien pinnalta.

Kierrätys mielletään usein nuhjuiseksi ja kulahtaneeksi. No, kun sotien aikaan kaikesta oli pulaa. Oli pakko kierrättää kaikki. Ja niin edelleen. Tänään ei ole materiaalista pulaa. Hukumme pian tekstiiliteollisuuden ylijäämiin ja kertakäyttökuteisiin. Tarvitaan lisää innovatiivista ja luovaa tuotekehitystä jo olemassa olevan materiaalipankin hyödyntämiseksi. Tarvitaan teollisuudelta tekoja, kotitalouksilta kulahtaneiden asenteiden päivittämistä. 

Mutta hei, Globe Hopen ylijäämämateriaalista valmistetut Perinne-juhlalaukut ovat kaikkea muuta kuin kulahtaneet! Sametin ylellinen, pehmeä pinta ja kimaltavat koristetikkaukset. Nämä joulujuhlien kuningattaret laitettiin esille myymälään, pöytään, johon kerättiin joulujuhlijoille asusteita ja koruja.

Samaa samentin pehmeää pintaa on kenkäkassissa. Se nostettiin esille näyteikkunaan muistutukseksi pikkujouluilijoille. Kultaiset korkokengät, ruseteissa roikkuvat lp-levyt ja juhliin pukeutuneet nuket - yksi kummassakin ikkunassa. Näistä yksinkertaisista elementeistä rakentuu Globe Hope Kiseleffin joulujuhlien näyteikkuna tänä vuonna. 

Onks pikkasen luksusta kierrättää, pukeutua kierrätysmateriaaleista valmistettuihin vaatteisiin ja asusteisiin. Onks pikkasen luksusta pukeutua juhlaan ekologisti ja arvojaan kunnioittaen. Ei aina vaan praadaa ja tiffanii. Ei henkkamaukkaa tai cittarii.

Pian on myös itsenäisyyspäivän Linnan juhlat. Mitähän kierrätettyä tänä vuonna saamme ihastella?


Edelliset somistuskuvat löydät täältä.

*     *     *     *Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: