5. lokakuuta 2015

Kultamitalistin huoneessa


  

Kultamitalistin huoneessa vallitsee rauhallinen tunnelma, mitalijuhlien humu on laantunut ja uusi kausi kolkuttelee jo ovella. Uudet pelit ja jännitykset alkavat syksyn edetessä. 

Huoneen asukas on koululainen, harrastaa sählyä ja rakentelee pikkulegoja. Koulupäivän jälkeen oman huoneen rauhassa on helppo keskittyä läksyihin ja omiin leikkeihin.

Värimaailma huoneessa on rauhallisempi kuin pikkupoikana. Tummansininen tapetti on saanut väriparikseen vanhahtavan vihreän, ilopilkkuina männynpunaista ja oranssia.

Koululaisen huoneen sisustuksessa käytetyt huonekalut ovat kulkeutuneet kotiin sukulaisilta ja kierrätyskeskuksesta. Työpöytä on isomummon vanha. Sen huonokuntoinen taso vaihdettiin uuteen mäntyiseen. Tuolina vanha ruskea puutuoli, jonka istuinosa odottaa edelleen uutta verhoilua.

Täsmälliset ja värikkäät piirustukset valtaavat koulupöytää läksyjen tieltä. Valaisin on pirteän oranssi. Ihan kiva, muttei se toimi. Vaikka työpöytä onkin ikkunan edessä, niin koululaisen läksyjen luku onnistuisi syksyn hämärissäkin, jos olisi kunnon työvalaisin.

Sänkyyn on pedattu iloiset täkit. Värikäs pöllötyyny on tädin käsityötä. Lattialle levittäytyy legokaupunki, rakennus rakennukselta se laajentuu matolle. Leikkien loputtua legot ja muut lelut säilytetään omissa koreissaan kirjahyllyssä.

Kun tavaroita ei ole liikaa ja niille on omat paikkansa, siivoaminen on helppoa ja huone pysyy viihtyisänä. Koululaisella lelujen määräkin vähenee vuosi vuodelta. Vanhat pistetään kiertoon kirpputorille tai annetaan nuoremmille serkuksille leikkeihin.

Huoneen asukas on täsmällinen ja tarkka siivoamaan. Legot, pikkuautot ja junat ovat omissa koreissaan. Vaatteet omissa pinoissaa vaatekaapissa. Vaikka silloin tällöin kaaos valtaakin huoneen, niin siivouspäivänä huone on siisti.

Harrastusvälineet näkyvät sisustuksessa, sählypallot mahtuivat palkintopokaaliin ja mitalit roikkuvat muistoina seinällä. Seuraava haaste huoneen sisustamisessa lienee tietokoneen ja television sijoittaminen tilaan. Alustavia ajatuksia on jo päässä, mutta palataan niihin sitten, kun ovat ajankohtaisia.


  
 


Huomasitko, että tämä makuuhuone oli ennen äidin makuuhuoneena? Katso kuvat ennen muutosta pojan huoneeksi, klik.

Lue myös juttu punaisesta pikku pojan huoneesta, klik.

   *    *    *    *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: