29. lokakuuta 2015

Köpötellen Kööpenhaminassa

Kööpenhaminassa askelmittariin olisi kertynyt kilometrejä monen päivän edestä, niin sujuvasti ja vauhdikkaalla tempolla kolusimme sisustusliikkeitä läpi. Mutta en ollut tullut Tanskaan urheilemaan, vaan inspiroitumaan tanskalaisesta muotoilusta ja trendeistä.

Tavoitteeni oli paikallisen tarjonnan ja piensisustustuotteiden valikoiman kartoittaminen. Sekä tietysti erilaisten myymäläsisustuksien ja -ratkaisujen bongailu.

Viherkasveja liikkeissä oli paljon, osana myymäläsisustusta. Amppelit ja trendikkäät kukkaruukut osuivat silmiini kerta toisensa jälkeen. Paikallista keramiikkaa löytyi kauniita kuppeja, syviä kippoja ja maljakoita. Haaveisiin jäikin paikallisen keraamikon Anne Blackin valmistamat hennot amppelit.

Kaikkialla oli jääkarhukarkin vihreää, hentoa minttua. Viileä vihreä yhdistettynä vehreisiin viherkasveihin ja kuparin, kullan ja messingin hohtoon.

Urban Room no. 11 sisäänkäyntikin toisti samaa trendimaailmaa. Liikkeestä löytyy julisteita, asusteita ja sisustustuotteita. Kählerin raidalliset maljakot löytyivät useammastakin liikkeestä. Sisustuslehdissäkin maljakko on saanut huomiota.

Bungalow on kuin karkkikauppa. Mitkä värit! Mitä kuvioita!
Erilaiset kuosit paperilaatikoissa ja tekstiileissä saivat eräänkin rouvashenkilön miettimään ja vatvomaan valintojaan, niin kauan, niin kauan. Paperitähdet ja kuviolliset lahjapaperit täyttivät ostoskassimme. Kunhan ensin olin valinnut juuri ne oikeat värit ja kuosit...

Mant myy sisustustuotteiden ohella myös viherkasveja. Sisustusliike, joka myy viherkasveja. Ei kukkakauppa, joka myy myös sisustustavaraa. Trendikkäät vihreät kasvit oli sommiteltu mukavasti sinne tänne esille sopivien ruukkujen viereen.
Matkamuistoksi löysin mustat amppelinarut ja oivallisen byWirthin korttinyörin. Niistä lisää myöhemmin.

Liikkeet olivat siistejä. Tuotteet huolellisesti esillä, omilla paikoillaan, väreittäin. Esillepanot olivat rentoja ja tyylikkäitä. Jokainen pieni liike oli kuin aarrekauppa, jokaisesta löytyi jotain kivaa, erilaista. Tanskalaista.Koska jokaisella matkalla eksyn myös kirpputoreille, lue aikaisempi kirjoitukseni täältä.

 *     *     *     *
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: