17. syyskuuta 2015

Punaista pojan huoneeseen

Pikkuautot kulkevat siististi jonossa. Punainen Salama McQueen johtaa letkaa. Aina. Se on aina ensimmäinen. Järjestys on tarkoin harkittu ja se säilyy, kukaan ei kaahaa, eikä ohittele holtittomasti. Auto autolta letka etenee kohti parkkitaloa.

Poika viihtyy pikkuautojen parissa tunti tolkulla. Ne valloittavat huoneen lattian, ne ovat valloittaneet myös koko pienen pojan sydämen. Huoneen asukas on juuri viisi vuotta täyttänyt McQueen -fani. Punainen on lempiväri numero yksi.

Huoneen sisustuksen teema on Disneyn Autot-elokuvasta. Lelut ja leikki ovat pääosassa, siksi kalusteita on minimaalisesti. Tärkeintä huoneen sisustuksessa on lattiatila; tila leikkiä. Leluhyllyltä löytyvät autot ja unikirjat.

Sänky on pedattu teemaan sopivilla vuodevaatteilla ja syntymäpäivälahjoiksi saadut kellot tikittävät kilpaa punaisella raidalla seinällä. Salama McQueen ja Martti -sisustustarroilla saa helposti ja vaivattomasti ilmettä sisustukseen.  
Leluille on paikka Ikean hyllyssä. Junaradat ja autot säilyvät omissa koreissaan, joihin ne on helppo kerätä leikkien loputtua. Esillä on vain osa leluista, loput varastoitiin vaatehuoneeseen. Sieltä niitä on helppo vaihdella, kun esillä olevat kyllästyttävät.

Pienen pöydän virkaa hoitaa punainen puutuoli ja istuimena vanha, perinteinen kärpässienijakkara. Piirtämiselle ei tarvittu paikkaa tähän huoneeseen, sillä sen saattoi tehdä keittiön isolla pöydällä muun perheen kanssa. Vielä ei myöskään ole tarvetta koulupöydälle. Nyt annetaan tilaa leikeille.
*    *    *    *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: