29. syyskuuta 2015

Myymälän pikainen esillepano

Senaatintorin laidalla Helsingin tuomiokirkkoa vastapäätä on pieni tunnelmallinen vaateliike. Oletteko käyneet? Tunnetteko yrityksen?

Globe Hope on suomalainen ekologisia designtuotteita valmistava yritys. Oivaltavat tuotteet valmistetaan kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Tuotevalikoimaan kuuluvat naisten ja miesten vaatteet, suuri valikoima laukkuja erilaisiin käyttötarkoituksiin, koruja ja asusteita.

Kävin muutama päivä sitten auttamassa myymälän somistamisessa syksyisemmäksi.

Kesän jäljiltä myymälässä vallitsi kirpputorimainen kaaos. Ensitöiksi yksittäiset kappaleet ja menneen sesongin tuotteet siivottiin syksyisempien uutuuksien tieltä.

Uudet tuotteet lajiteltiin materiaalin ja teeman mukaisesti. Esimerkiksi ylijäämänahkasta valmistetuista laukuista muodostettiin yksi kokonaisuus ja villakankaisista omansa.

Vaatteet ryhmiteltiin rekkeihin väri- ja materiaalimaailmoittain. Näyteikkunaan mallinukeille puettiin syksyiset takit sekä nuket asustettiin koruin ja laukuin.

Myymälän pikainen syysesillepano hoidettiin siivoamalla ja järjestämällä tuotteet ryhmittäin. Ilmettä rauhoitettiin myös repimällä ikkunaan teipatun tuotetietolappuset vartiointitarrojen ja logoteippausten lomasta. Lippulappuset sijoitettiin näyteikkunaan vaneriseen kehykseen, kuten myös tuotteiden hintatiedot tulostettiin näkyville. 

Esillepanoa tehtäessä ajatuksiin kumpuaa jo seuraavan näyteikkunan somistusideat. Hmm, mitähän seuraavaksi?  


Globe Hopen tarinan löydät täältä, klik.


*     *     *     *
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: