27. tammikuuta 2015

Sisustustaminen - turhakkeitako?

"Luonnosta välittäminen ja maapallon hyvinvointi ovat olleet ajankohtainen puheenaihe jo pitkään. Ne ovat nouseva trendi myös sisustuksen puolella." kirjoitin edellisessä postauksessani.

Toivottavasti trendi ei jäisi vain ohimeneväksi muotivillitykseksi vaan kuluttamisen asenteet muuttuisivat pysyvästi. Kulutamme jatkuvasti luontoamme ja maapalloamme sen enempää sitä miettimättä.
Toisaalta koko ajan kehitetään luontoystävällisempiä tuotantomenetelmiä, valitaan ympäristöystävällisempiä materiaaleja ja tuotteita, lähiruoka on arvostettua, pidämme huolta terveydestämme, lenkkeilemme metsäpoluilla, hyvinvointimme paranee joogaamalla...

...mutta muistammeko enää kaupan kassalla luontoa ja maapalloamme. Valitsemmeko eettisesti ja ekologisesti valmistettuja tuotteita? Vaadimmeko kotimaista? Olemmeko valmiit maksamaan vähän enemmän tai etsimään vähän pidempään luontoystävällisempää tuotetta? Vai nappaammeko arkikiireessämme tutun kauppakeskuksen ketjuliikkeestä halvan ja helpon tuotteen?
 
Tiedostava käyttäytyminen omaa kulutustamme kohtaan soisi kasvavan myös sisustamisen kuin muodinkin puolella.

Sisustamisen ei tarvitse olla turhakkeita, ei hetkellisiä trendivillityksiä. On virkistävää somistaa kotia uusilla verhoilla, matoilla, tyynyillä ja sisustusesineillä, mutta jään miettimään tarvitsemmeko todella uutta. Onko tarve todellinen.

Löytyisikö sisustukseen piristystä kaappien kätköstä tai kirpputorilta tai lainaksi ystävältä. Kierrättäisinkö vanhat mattoni ja ompelisinko vanhoista verhoista jotain muuta. Keksisinkö... Oivaltaisinko... Olisikohan lipaston käyttämättömistä laatikoista olohuoneen pöydäksi... tai sukset, niistä saisi tauluhyllyt seinälle...

Ajatus saa siivet.

Kuinka te kierrätätte sisustusvimman iskiessä?

Tämän postauksen kuvat ovat nopeita räpsyjäni Forma Kevät 2015 messujen Trendialueelta. Alueen on suunnittellut RAW Design blogin kirjoittaja Peeta Peltola. Hänen blogistaan löytyy enemmänkin juttua trendialueesta ja keväisen inspiroivia kuvia, käykäähän lukemassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: