15. tammikuuta 2015

Pieni, pienempi, pienin - mekkoja prinsessoille


Pienin mekko

Pienin mekoista on ommeltu kummisedän pikku prinsessalle. Se on kokoa 70 ja vielä jonkun verran suuri.

Tahdoin mekkoon jotain muuta kuin vaaleanpunaista.
Pikku prinsessa on niin pieni, että neidin äiti saa vielä päättää vaatetuksen värit. Tämän mekon värit valitsi kuitenkin kummisetä tai oikeastaan hän hyväksyi minun valitsemani kankaat.

Kivointa mekkojen ompelussa on kankaiden valinta - lahjan saajan ilahtuneen ilmeen jälkeen, tietysti. Vanhojen pöytäliinojen ja verhojen väritysten yhteen sommittelu ja sopivan sävyisten yksityiskohtien etsiminen kaikenmaailman jämälaatikoista on mielenkiintoista. Tykkään siitä! 

Kankaat, nauhat ja napit ovat kaikki haalittu kirpputoreilta. Mekon kaavan piirsin summamutikassa jotain vanhaa mekkoa mukaillen.Pienempi mekko
 
Kummitytön mekkoon tahdoin ruusunpunaista ja pitsiä. Pieni ruusukuosinen tyynyliina oli juuri sopivan kokoinen käytettäväksi mekon yläosaan. Pitsikin riitti juuri ja juuri pituudeltaan. Mekko on kokoa 90.

Nappikorussa on rintaneula, joten sen saa pesua varten pois.
Pieni mekko

Oma tyttäreni sai sinisen mekon keltaisella terästyksellä. Mekko on kokoa 110. Tytär tietää mitä tahtoo, äiti ei sitä tiedä. Värivalinta oli väärä, olisihan se pitänyt arvata. Tälle neidille olisi pitänyt olla vaaleanpunaista!

On etsittävä pinkki pussilakana, vaaleanpunainen tyynyliina tai verhot ja sommiteltava sointuvat palaset. On ommeltava uusi mekko tyttärelle.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: