25. tammikuuta 2015

Luonto tulee kotiin - sisustuksen trendit


Luonnosta välittäminen ja maapallon hyvinvointi ovat olleet ajankohtainen puheenaihe jo pitkään. Ne ovat nouseva trendi myös sisustuksen puolella.

Forma Kevät 2015 messuilla Hanna Sumari kertoi kevään sisustustrendeistä ja kuinka ne löytyvät usein ihmisestä itsestään.

Hän toivoi meiltä suomalaisilta omien juurien tunnistamista ja perinteiden päivittämistä tähän päivään. Kansanperinteiden rohkea, uusi ja innovatiivinen käyttö olisi mielenkiintoista. Hanna Sumaria inspiroi myös nuorten suunnittelijoiden ja vanhojen tekijöiden yhteistyö. Mitä siitä saattaisikaan syntyä!


E L Ä M Ä N   J Ä L J E T   N Ä K Y V I I N  Luonto tulee kotiin. Suomalaisille metsä ja luonto ovat osa identiteettiämme ja perinteitämme. Aidot materiaalit, kuten puu, kivi ja nahka näkyvät entistä enemmän sisustuksissa. Kekseliäästi hyödynnetyt oksat, pöllit, kivet ovat sisustuksen pieniä muistutuksia ympärillämme olevasta luonnosta. 
Myös kaluste- ja pintamateriaaleissa arvostetaan aitoja materiaaleja. Niiden elinikä on pitkä ja niissä elämänjäljet saavat näkyä. Enää ei haeta kliinistä ja virheetöntä. Nyt näytetään elämää ja tunnetta. Juuri kolhut ja naarmut tekevät pinnoista kauniin ja mielenkiitoisen.

 
L I I A N   P I E N I   M A T T O   on kuin liian lyhyet housut. Katse on lattioissa, sillä matot ovat näyttäviä ja ehdottomasti tarpeeksi suuria yhdistämään huonekaluista yhtenäisiä kokonaisuuksia. Hanna Sumari vertaakin tyypillistä sisustusmokaa eli liian pientä mattoa hauskasti liian lyhyisiin lahkeisiin. Kalustuksessa yhdistetään oikeasti vanhoja sekä designhuonekaluja. Puulattioiden värimaailma tummenee ja kalanruotoparketti on taas in.


U S K A L L A   R O H K E A S T I   Tähtityynyt ja tekstit kaikissa muodoissaan saavat väistyä persoonallisten ja innovatiivisten ideoiden tieltä. Yhdistä uutta ja vanhaa, sekoita tyylejä, yllätä. Luota rohkeasti omaan makuusi!

Ruokapöydän ympärillä nähdyt tuolit, joista jokainen erilainen, jatkuu myös olohuoneen puolelle. Sohvan seurana on erityylisiä nojatuoleja, napakasti verhoiltuja ja laadukkaita. Sohvapöydäksi käy rahi tai vaikkapa 50-luvun siro sohvapöytä tai keksisitkö kierrätystavarasta jonkin uniikin tason?


R A A ' A N   M A K S A N   V Ä R I S T Ä   Herkullisten pastellivärien rinnalla vuoden väri, marsala, tuo ryhtiä sisustukseen. Hanna Sumari kannustaa yhdistämään esimerkiksi erilaisia punaisia rohkeasti huokuttelevaksi kokonaisuudeksi.

Luonto näkyy myös väreissä ja kuoseissa. Metsänvihreä yhdistetään hentoon vaaleanpunaiseen. Yhdeksi sisustusväriksi nousee sininen. Intensiivinen sininen yhdistetään petroolin väriin.
Tyynyissä, tekstiileissä ja tauluissa kuosit ja aiheet löytyvät eläin- ja kasvimaailmasta.

Metallit tuovat hohtoa laimeiden lamavuosien vastakohdaksi. Kupari, messinki ja basaarien patinoitunut hopea sekoittuvat herkullisiksi yksityiskohdiksi sisustuksessa. Paljettityynyn kimalteen voi huoletta yhdistää arkiseen pellavatyynyyn.


V A L K O I N E N   K A I P A A   M U S T A A   Mustavalkoisuus jatkaa edelleen voimakkaasti. Jopa niin voimakkaasti, että kokonaan valkoiset sisustukset ryhdistäytyvät voimakaskuvioisilla ja rohkeilla mustavalkoisilla tapeteilla. Kuviot ja muodot ovat tuttuja 50-, 60- ja 70-luvuilta. 

Vaikkakin verhoilussa ja huonekaluissa trendinä ovat tiukat ja napakasti verhoillut sohvat ja nojatuolit, sisustuksen yleisilme on rento ja vapaa. Niin väreissä kuin tyyleissäkin. Leiki muodoilla ja esineiden koolla, innostaa Hanna Sumari, yhdistele mielikuvituksellisesti ja löydä sisustuksessa oma juttusi.

Sisustetaan rennosti oman näköistä kotia, koska silloin siellä viihtyy, kiteyttää Hanna Sumari. Kunnioitetaan luontoa ja muistetaan juuremme. Ne ovat syvällä suomalaisessa metsässä.


Kuvat ovat nopeita räpsyjäni Forma Kevät 2015 messujen Trendialueelta. Alueen on suunnittellut RAW Design blogin kirjoittaja Peeta Peltola.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: