21. syyskuuta 2014

Irti arjesta


Kun lapsiperheen arjessa jalat pysyvät tukevasti maanpinnalla, ajatukset eivät useinkaan kulje pilvissä. Ne laahustavat väsyneesti rutiineissa, päivästä päivään samaa junttapullaa, ilman rusinoita.

Erityislapsen kanssa huoli on läsnä jokaisessa hetkessä. Leijonaemot (klik) tarjoaa vertaistukea erityislasten vanhemmille. Se järjestää erilaisia tapaamisia ja tempauksia. Yksi tälläinen tempaus oli todellinen irtiotto arjesta. Malmin lentokentällä ravintola Gate1 (klik) tarjosi meille vanhemmille runsaan ja maukkaan brunssin. Rauhassa, ilman kiirettä. Kiitos heille aamiaisesta!

Rusinoita pullaan lisäsi lento Helsingin yllä. Minä pääsin mukaan lentämään pienoislentokoneella. Uskomaton tunne istuutua lentokoneen nahkaiselle takapenkille, kiinnittää turvavyöt ja laittaa kuulosuojaimet päähän. Odottaa lähtöä.

Lentokone itsessäänkin oli niin kaunis, jotenkin retro. Mittaristot ja nappulat, verhoilut ja värit - vain nahkainen lentäjänlakki ja lentolasit puuttuivat!

Sanoinkuvaamattoman kaunista, niin kaunista. Nautin maisemasta lentokoneen kaarrellessa taivaalla. Nautin vapaudesta. Nautin hetkestä.

Irti arjesta. Irti maanpinnasta, pää pilvissä. Edes hetkeksi.
Lennon pienoislentokoneella (en tiedä mallia, en tehoja enkä mitään teknisiä tietoja koneesta, enkä välitäkään tietää, tärkeintä oli päästä irti arjesta) ja tandem-hypyt lahjoittivat GoodFlight (klik) ja SkyXprerience (klik).

Kiitos, iso kiitos tälläisestä kokemuksesta! Oli mahtavaa päästä lennolle! Elämä on hetkissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: