25. heinäkuuta 2014

Tilasta tilaan

Puutarha on tila. Se on seinät, lattia ja katto. Siinä on huoneita, erilaisia tiloja erilaisille toiminnoille. Juodaan aamukahvit, tehdään ruokaa, grillataan yhdessä, pelataan pelejä, vietetään aikaa, istahdetaan hetkeksi, kitketään kasvimaata, hoidetaan yrttipenkkiä...

Puutarhassa kuljetaan tilasta toiseen. Käydään portista sisään, ovesta ulos, nurmikolta kivilaatoille tai portaita pitkin puuterassille. Seininä pensasaita, puut tai rakennukset. Taivas kattona, ehkä köynnöksillä katettuna.Tässä puutarhassa on kekseliäästi hyödynnetty kierrätysmateriaaleja. Tarpeettomat tikkaat on työstetty köynnöstueksi oven ympärille, auton lehtijousilla on rajattu kukkapenkkejä, työmaalta jääneestä raudoitusverkosta on rakennettu reunusaitaa ja köynnöstukina toimivat vanhat tuolin jouset, jotka ovat saaneet varren harjateräksestä.  Mausteina siellä täällä on vanhoja, käytettyjä esineitä. Kierrätettyjä kaikki.
 
Värit vahvistavat tiloja. Turkoosi toivottaa tervetulleeksi sisääntulossa ja punainen lämmittää grillin ympärillä. Piristeeksi oranssia hengähdyspenkillä, valkoista kasvimaalla ja vihreää vehreyttä joka puolella.

Kesäinen sade ei laimentanut tämän vahvan ja vaikuttavan puutarhan kokemista. Nautin väreistä, ruosteesta ja kierrätysromusta.  *     *     *     *     *
PALA MAATA JA TAIVASTA - kukkia & taidetta tapahtuma järjestettiin Mikkelissä kesäkuussa. Neljä taiteellista puutarhuria avasivat kotipihansa yleisölle. Kävin tutustumassa Tiina Kylliäisen, Heini Kylliäisen, Pauliina Sarparanta-Aspegrenin ja Eija Vatanen-Siitarin puutarhoihin sekä taidenäyttelyihin. Kirjoitan näistä kauniista puutarhoista monin kuvin ja muutamin sanoin.

Kuvat ovat tekstiiliartesaani Pauliina Sarparanta-Aspegrenin puutarhasta. Puutarhassa oli esillä myös keraamikko Johanna Sarparannan keramiikkaa. Hänen nettisivuilleen pääset tästä, klik.2 kommenttia:

 1. Hei!
  Ihan muuta netistä etsiskelin ja aivan sattumalta huomasin nämä ihanat kuvasi ja kivat tekstisi täältä :-)
  Hirmu kiva oli selailla kuvia ja muistella viime kesää. Kiva, että olet viihtynyt pihallani, lämpimästi tervetuloa myös tänä kesänä :-)
  T. Pauliina

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitokset itsellesi aivan mahtavasta mahdollisuudesta päästä tutustumaan pihaasi. Näyttelyn pihat inspiroivat valtavasti ja odotan jo kovasti tulevan kesän näyttelyä. Mitähän kaunista olettekaan keksineet koristamaan pihaa? :)
  Kiitos kutsusta, nähdään kesällä!

  VastaaPoista

Kiinnostavia kirjoituksia: