23. heinäkuuta 2014

Avain puutarhaan

Avain puutarhaan.

Se on käden ulottuvilla. Meillä jokaisella. Jokapäiväisiä asioita: avaimia, vetimiä, kylttejä ja soppakauha. Se on oivalluksen päässä. Se on kauneuden näkemistä arkisissa asioissa. Sommittelua, taiteellisuutta ja luovuutta.

Puutarha on kuin näytelmä. Pääosassa kasvit. Kohtaukset vaihtuvat vuodenaikojen mukaan, tunnelmat vaihtuvat säiden tahtiin.

Tämän puutarhan takapihalla on patio, aivan kuin näyttämö. Lavastemainen takaseinä rajaa puutarhan omaksi suojaisaksi tilaksi. Näytelmän lavasteina on aivan tavallisia esineitä. Niin. Aivan tavallisia. Mutta niin kauniita, niin kauniisti.

Kauneus. Se on sitä mikä tuntuu hyvältä, näyttää hyvältä. Sinusta itsestäsi. Sinun puutarhasi. Sinun näköisesi.

Vaikutuin. Ihastuin. Tästä puutarhasta löysin avaimen omaan puutarhaani, jonka puutarhanlaittotarmo on pysytellyt viime aikoina visusti lukkojen takana.
   *     *     *     *     *
PALA MAATA JA TAIVASTA - kukkia & taidetta tapahtuma järjestettiin Mikkelissä kesäkuussa. Neljä taiteellista puutarhuria avasivat kotipihansa yleisölle. Kävin tutustumassa Tiina Kylliäisen, Heini Kylliäisen, Pauliina Sarparanta-Aspegrenin ja Eija Vatanen-Siitarin puutarhoihin sekä taidenäyttelyihin. Hurmaannuin kaikkiin neljään puutarhaan, sain valtavasti ideoita ja inspiraatiota omaanikin toteutettaviksi.
Kirjoitan näistä kauniista puutarhoista vielä monin kuvin ja muutamin sanoin.

Nämä ensimmäiset kuvat ovat taiteilija Tiina Kylliäisen puutarhasta. Hänen uraansa ja töihinsä voit tutustua täällä, klik.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: