9. kesäkuuta 2014

Ripaus taikaa ja hyppysellinen hassutustaSormet olivat vielä multaiset ja kumisaappaat jalassa, kun katseeni kiinnittyi kirjahyllyyn. Alimmalla hyllyllä oli paksu vihreä kirja. Pyyhkäisin enimmät mullat käsistäni essunhelmaan ja istahdin kirja kädessä nojatuoliin.

Kasvien salaiset voimat. Monipuolinen opas kasvien taikamaailmaan. Hmm. Mietin löytyisiköhän kirjasta tietoa ja taikaa parvekkeelle istuttamistani kesäkukista...
 
Rautayrtti. Se on hyvän onnen ja onnellisuuden kasvi. Se stimuloi taiteellista luovuutta ja inspiraatiota. Se on energian ja oikeudenmukaisuuden yrtti. Se houkuttelee rakkautta luoksesi ja tuo romantiikkaa elämääsi.

Pelargoni. Se suojelee ja vahvistaa terveyttä. Etenkin punaiset pelargonit talon ympärillä ja ikkunoilla pitävät pahan loitolla, vaalenpunaisia käytetään rakkausloitsuihin ja valkoiset lisäävät hedelmällisyyttä.

Lobelia ja tupakka. Nämä ovat uhrikasveja, joita käytetään kasvien henkien kanssa keskusteluun.

Kasvit auttavat keskittymään, ne parantavat opiskelua ja poistavat negatiivisia ajatusmalleja. Ne saavat ihmisen voimaan paremmin, ne tuovat iloa ja valoa.
Lähde: Sinikka Piippo, Kasvien salaiset voimat


Hymyssä suin ja iloisena hyvistä kesäkukkavalinnoistani suljen kirjan ja otan kastelukannun käteeni. Lisään veteen hyppysellisen vaaleanpunaista ravinnetta ja lupaan itselleni hoitaa kesäkukkiani hyvin ja hellyydellä.

Toivon aurinkoa ja lämpöä kukkien kasvaa ja voimistua. Sillä sitä ne tarvitsevat hellyyden ja huolenpidon lisäksi.
 


Parvekkeen kesäkukat:
Angelonia angustifolia - enkelikukka
Lobelia erinus - sinilobelia
Nicotina x sanderae - koristetupakka
Pelargonium peltatum - riippupelargonia
Petunia surfinia - riippupetunia
Verbanaceae - rautayrtti
Zinnia - oppineiden kukka

*     *     *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: