24. maaliskuuta 2014

Olet ihana! -ruttuisenakin

Meidän makuuhuoneemme


Makuuhuoneessa nukutaan yöt, levätään päiväunilla, hellitään rakkainta ja loikoillaan venytellen viikonloppuaamuja. Sängyssä luetaan kirjoja, kuunnellaan musiikkia ja itse myös luonnostelen ideoitani ja piirtelen piirustuksiani - joskus kesken unienkin.

Makuuhuoneen tunnelman luo takaseinän tummanpuhuva tapetti. Kun vuosia, vuosia sitten näin jossain sisustuslehdessä tämän tapetin, tiesin, että jossain kodissani se tulee olemaan kunniapaikalla. Tähän voimakkaan väriseen ja vahvaan Birger Kaipiaisen tapettiin Kiurujen yö (klik) en ole kyllästynyt vieläkään. Sen muuttaisin seuraavaankin kotiini, jos vain tapetin saisi mukaansa revittyä.

Tummat tekstiilit, musta valaisin ja tumma puulattia hallitsevat huoneen sisustusta vastakohtanaan auringonvalo. Räsymatto toistaa huoneen sävyjä: seinien sinisiä, tekstiilien mustaa sekä kehyksien kultaa ja pronssia.

Kalusteina makuuhuoneessa on vain tarpeellinen. Tumma vaatekomero kätkee sisälleen vaatteet, korut ja asusteet. Parisängyn pääty on kierrätyskeskuksesta, yöpöydät ja lipasto ovat kulkeutuneet kotiimme ystäviltä ja sukulaisilta.  
Olet ihana! - ruttuisenakin. Oikaisen kotitöissä kaikessa missä pystyn. Vuodevaatteiden silittäminen on yksi niistä, joten meillä nukutaan ryppyisillä lakanoilla tuplapeiton alla.

Makuhuoneen petauksessa on mustaa, harmaata ja valkoista. Mustavalkoinen Kivet -pussilakana on Marimekon (klik). Olet ihana! -tyynyliina on Kodin Ykkösen Anno-sarjaa (klik). Valkoiseen tyynyliinaan painoin pienen sydämen ihan itse.

Kirpputoreilta hankituissa erimuotoisissa ja -kokoisissa, mustissa, kultaisissa ja hopeisissa kehyksissä on valokuvia ja muistoja tärkeistä ihmisistä, ystäviltä ja perheeltä saatuja postikortteja sekä kauniita sanoja, lausahduksia. Ne on sommiteltu suloiseen sekamelskaan yöpöytien yläpuolelle.

Lipaston päälle on kerääntynyt kasa iltalukemista ja kynttilänjalan alle on kasaantunut arkipäivän sommitelma korteista, rintakorusta ja pitsisydämestä.
  
Yöpöydälläni on pieni punanuppinen laatikko, jossa säilytän tuoksuni. Siinä ne ovat tyttärienikin vapaassa käytössä. Meillä tuoksutaan hyviltä!

Tiedättehän sen perinteen, kun morsian heittää kimppunsa ilmaan ja jokainen naimaton nainen tavoittelee sitä päästäkseen seuraavaksi naimisiin.
Viime kesänä vietettiin pikkusiskoni häitä (klik) ja niin, tuossa morsiammen heittokimppu muistuttaa minua tulevasta naimaonnesta.
En ole taikauskoinen, mutta en takuulla heitä kimppua pois ennen kuin taika on toteutunut.

Unelmia. Haaveita. Ja toiveita. Ne siivittävät elämääni.


*    *    *    * 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: