30. huhtikuuta 2013

Ilmapalloja ja serpentiinikiehkuroita

Minulla on vallan mainio sisko.

Siskoni on taitava jauhopeukalo, minulla taas menevät suola ja sokerikin sekaisin. Mutta jääkööt se tarina toiseen kertaan.

Satu on meidän perheen luottoleipuri. Olipa sitten syntymäpäivät, koulun myyjäiset, lasten harrastusten myyjäiset, kissanristiäiset, joulu tai juhannus, niin Satu taikoo näyttäviä ja häkellyttävän upeita kakkuja, muffinsseja, pikkuleipiä ja leivoksia. Satun leipomukset ovat maukkaita ja herkullisia. Joka kerta niissä on kokeiltu jotain uutta koristeluideaa tai -tekniikkaa!


Leivomme usein yhdessä. Tosin minun osuuteni leipomisessa on kovin vähäinen. En edes yritä tunkeutua leipomisen tekniselle puolelle.
Pidän seuraa leipurille. Autan ja nipotan sitten kakkujen ja leivosten koristelu- ja viimeistelyvaiheessa.
Nyt vapuksi saimme yllätyksenä värikkään serpentiinikiekuroilla kuvioidun täytekakun. Kakun päällä cakepops-ilmapallot kilpailevat korkeimmasta paikasta.

Varsinainen yllätys paljastui kuitenkin vasta ensimmäistä kakkupalaa leikatessa.

Vihreää, punaista, keltaista ja sinistä. Vappukakun iloinen värileikki ei ollutkaan pelkkää kuorta, kakku oli värikäs sisältäkin. Njam!

Tämän kakun seurassa vappu saa tulla,
pöydässä sen koreutta kadehtii keksi sekä pulla.
Värikäs ja maukas kakkupala vappujuhlijalla,
se huulet hymyyn saa, ehkäpä myös sulla?


Koristeelliset kakut on kakkujen koristelun erikoislehti. Lehden facebooksivuilla (klik) on kilpailu, johon voit lähettää kuvan leipomastasi ja koristelemastasi vappukakusta. Kilpailuaikaa on vielä 8. toukokuuta saakka.

Tämä siskonikin vappukakku on ehdokkaana. Kurkkaa kisakuva täältä (klik). Käy osallistumassa ja inspiroidu ideoista!


Iloista ja värikästä vappua
Satulyytin ystäville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: