26. maaliskuuta 2013

Leivotaan iloisilla väreillä




Pikkuleipätaikina:

200 g laktoositonta margariinia
2 dl tomusokeria
2 munankeltuaista
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa


Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten.
Lisää jauhot ja ripaus suolaa. Tee taikinasta pallo. Anna taikinapallon jähmettyä kunnolla jääkaapissa kelmun alla.
Kauli taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy ja ota siitä munanmuotoisella muotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 6-8 minuuttia 175 asteisessa uunissa niin, että reunat saavat vähän väriä.
Älä polta pikkuleipiä! Anna jäähtyä.



Kuorrute: 

0,5 dl munanvalkuaista
3 dl tomusokeria
6 tippaa sitruunamehua
erivärisiä pastavärejä


Vatkaa valkuaista ja 1 dl sokeria 3 minuuttia. Lisää loput sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa vielä hetki, että seos on tasaista.
Jaa kuorrute pienempiin kulhoihin ja lisää pastavärit, sekoita, kunnes väri tasoittuu.
Lusikoi kuorrutteet pursotinpusseihin, joissa on pienet pyöreät suuttimet tai leikkaa pussinsuuhun pieni pyöreä reikä.




Aloita pursottamalla pääsiäismunien ääriviivat. Anna kuivahtaa hetken ja jatka koristelemalla pikkuleivät täyteen iloisia raitoja, palloja ja pisteitä. Anna kuorrutteen kuivua rauhassa yön yli. Säilytä pikkuleivät kuivassa, ellei niitä ole jo syöty! Njam!



Näitä pääsiäispikkuleipiä varten ostimme Confetista ison, pyöreän piparimuotin ja taivutimme sen munanmuotoiseksi. Muotin halkaisija oli 10 senttiä.
Myös pastavärit on hankittu Confetista (klik). Sieltä löytyy monen kirjavaa värivalikoimaa ja näihin kokeilimme Confetin omaa pastavärisarjaa.


Värikästä leivonnanriemua





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: