10. tammikuuta 2013

Terävää piirtoa







Hohtavan valkoiset kaunoluistimet on sidottu nauhoistaan yhteen. Ne roikkuvat olkapäillä, kun jääprinsessa kävelee lumista tietä reilun kilometrin matkan koulun kentälle. Jää on juuri aurattu ja valonheittimet valaisevat kenttää. Luistelijoita on paljon, myös jääkiekkokaukalossa on pelaajia. Kiekko kopsahtaa kaukalonlaitaan tuon tuostakin.

Jääprinsessa menee pukukoppiin ja vaihtaa luistimet jalkaansa. Sitoo nauhat tiukalle ja kiertää loput nilkan ympäri rusetille. Askeleet ulos ja jää ottaa luistelijan omakseen. Terät on juuri teroitettu. Pitkillä liu'uilla jääprinsessa liitää pitkin jäänpintaa. Ystävien kanssa vedetään vuorotellen letkaa ja kikatetaan, kun pyllähdetään nurin.

Tekniikkaharjoituksia ja muutama haparoiva piruettiyritys. Kuvitelmissaan jääprinsessan hypyt ja pyrähdykset onnistuivat täydellisesti ja höyhenen kevyesti. Unelmissaan jääprinsessa liitää hurraavan yleisön edessä kauneimman jäätanssin mitä voi kuvitella. Ja luistimien terät piirtävät kiehkuraa jäähän. Vaikka kylmä tuntuu jo varpaissa, jääprinsessa kiertää kentän kahdesti ennen kotiinlähtöä.

*     *     *   

Hurmaavan punaiset hokkarit ja valkoiset kaunoluistimet löytyivät kirpparilta. Ne ovat niin pientä kokoa ja kauniita katsella, että pääsevät somisteeksi kotiin. Mitä todennäköisemmin ne saavat seurakseen jääprinsessan tai jääprinssin tanssimaan rusettiluistelun loistossa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostavia kirjoituksia: