7. syyskuuta 2012

Tie sydämeen

 

En ole ruuanlaittaja. Enkä ole valloittanut mieheni sydäntä ruuanlaittotaidoillani.
Meillä keittiökaapinoveen on teipattu muutama idioottivarma resepti minun kokkausvuorojani varten. Tämä tonnikalakeiton resepti on leikattu jostain naistenlehdestä joskus markka-aikaan, mutta toimii edelleen. Resepti on halpa, helppo ja muunneltavissa! Ja keitto maistuu koko perheelle, ainakin meidän taloudessamme.


Näin teet tonnikalakeiton:

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1/2 tl vehnäjauhoja 
1 tl vettä
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl tomaattipyreetä
 suolaa
ripaus mustapippuria
3/4 dl riisiä tai 1 dl kuviopastaa
1 pss pakastevihanneksia tai keittojuureksia
1 tlk tonnikalaa
1-2 tl viinietikkaa
tilliä


Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree. Anna kiehua noin 15-20 minuuttia.

Mausta keitto ja lisää joukkoon riisit, makaroonit tai kuviopasta sekä pakastevihannekset tai keittojuurekset tai pussin jämät molempia. Anna taas kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi keittoon tonnikala ja viinietikka. Kuumenna keitto. Ripottele pinnalle tillisilppua ja tarjoa keiton kanssa tummaa leipää.

 *     *     *

Teen keittoa usein tupla-annoksen, sillä pöydän ääreen kerääntyy nälkäisiä suita monen edestä. Tätä ruokaa en ole onnistunut polttamaan pohjaan tai maustamaan liian suolaiseksi tai pippuriseksi. Mausteisena se lämmittää ihanasti kirpeinä syyspäivinä. Hyvää ruokahalua! 

2 kommenttia:

  1. Tätähän pitää kokeilla joku päivä. :)

    VastaaPoista
  2. Tarpeeksi nopeaa ja simppeliä eväskeitoksi. Resepti tallennettu, kiitos!

    VastaaPoista

Kiinnostavia kirjoituksia: